Over Apeldoorn

Over Apeldoorn

Apeldoorn is de groene en royale hoofdstad van de Veluwe. Een stad waar alle ruimte is om lekker te leven, te werken, te ondernemen, en vooral te genieten. Van de prachtige natuur bijvoorbeeld; in koninklijke bossen, op de uitgestrekte Veluwe, in één van de stadsparken, of gewoon in je eigen, ruime (dak)tuin. Hier is alle ruimte.

167.261

Inwoners
Bekijk de uitagenda

57%

Bos & natuur
Groene binnenstad van Apeldoorn
Bewonder de natuur

312.726 m²

Winkelverkoopoppervlakte
Bekijk het aanbod

Maar er is meer dan natuur om je zintuigen te prikkelen. Zoals het indrukwekkende koninklijk verleden, dat nog door heel de stad zichtbaar is. Door Paleis Het Loo, met zijn indrukwekkende 17e-eeuwse paleistuinen, maar ook door het Kroondomein, het koninklijke lanenstelsel, het spoor en het kanaal. Of ontdek de grote binnenstad, waar je voor alles terecht kan; kleine boetiekjes, grote winkelketens, terrassen, koffiebarretjes en – voor wie goed kijkt – prachtige jugendstilgevels en gebouwen.

Een best jonge stad, die eind 1600 pas echt gevormd werd door de komst van koninklijke bewoners en gasten en de groei van de papierindustrie. Nog steeds komen mensen hier voor de ultieme combinatie van rust, natuur en een levendige grote stad.

Nu al de groenste stad van Nederland, met de meeste vierkante meters groen. In de toekomst groenste stad van Europa. Hier wil je niet meer weg. En dat hoeft ook niet. We bieden je alle ruimte om te groeien, te werken of te ondernemen. Of je nu net begint, bouwt aan een bedrijf voor jezelf of werkt voor een van de vele werkgevers in Apeldoorn. Klein of groot, innovatief en met aandacht voor de planeet. Fietsend naar je werk, maar ook in een uurtje in de randstad. Je vindt het hier. Wat wil je nog meer?

Groene binnenstad van Apeldoorn
Wonen in de buurt van heide en natuur in Apeldoorn de hoofdstad van de Veluwe
Historie en meer uitleg over Apeldoorn